Aumanet Ammattilaiset nousevat korkeammalle

Luotettavia, räätälöitäviä sähköposti, intranet- ja www-ratkaisuja pienille ja suurille, etätyöhön, yritysten väliseen verkostoon tai raskaan sarjan tiedonvälitystarpeisiin. Auranmaan Aluetietoverkko Oy tarjoaa todellisia ratkaisuja, joilla saavutetaan todellisia tavoitteita.

Haluatko tietää lisää? »

Korjattu: FirstClass Go ja "SSL Sertifikaatti on epäluotettava"

  • Lähetetty 01.11.2014 klo 13:57

FirstClass Go:n käytössä osa käyttäjistä on raportoinut, että sovellus antaa viestin "SSL Sertifikaatti on epäluotettava. Haluatko jatkaa?". Aumanetin tapauksessa tämä ei ole tarkoittanut SSL-suojauksen puuttumista tai epäluotettavaa suojausvarmennetta, vaan viestin on voinut turvallisesti ohittaa ja jatkaa sovelluksen käyttöä.

Ongelma liittyy mobiililaitteiden käyttöjärjestelmien sisäisiin Web-selainkomponentteihin ja niistä puuttuneisiin luotettavien kolmannen osapuolen varmenteisiin tietyissä konfiguraatioissa. Tästä johtuen ongelma ei ole esiintynyt kaikissa laitteissa. Ongelma on nyt korjattu.

Kannattaa samalla huomioida, että samanlaisen varoituksen "Sivuston suojausvarmenne ei ole luotettava!" voi nähdä myös satunnaisesti millä tahansa Web-selaimella eri verkkopalveluissa. Tällöin ilmoitus on syytä ottaa vakavasti! Virheellinen varmenne voi olla osoitus siitä, että kolmas osapuoli yrittää sekaantua selaimen ja palvelimen väliseen liikenteeseen. Ilmoitus johtuu siitä, että sivuston suojausvarmenne ei ole näissä tapauksissa tunnistetun ulkopuolisen tahon luoma (esim. GeoTrust, RapidSSL jne.).

Auranmaan aluetietoverkko Oy - Aumanet