Aumanet Ammattilaiset nousevat korkeammalle

Luotettavia, räätälöitäviä sähköposti, intranet- ja www-ratkaisuja pienille ja suurille, etätyöhön, yritysten väliseen verkostoon tai raskaan sarjan tiedonvälitystarpeisiin. Auranmaan Aluetietoverkko Oy tarjoaa todellisia ratkaisuja, joilla saavutetaan todellisia tavoitteita.

Haluatko tietää lisää? »

Aumanet.fi -domainin SSL-suojausvarmenne SHA-2 tasoinen

  • Lähetetty 10.04.2015 klo 20:45

Aumanetin oma SSL-suojausvarmenne domainille aumanet.fi on päivitetty 10.4. aamuyöstä ja se on voimassa kesäkuuhun 2017 asti. Suojausvarmenne on 256-bittinen ja luotu käyttäen SHA-2 tiivistealgoritmia.

Suojausvarmenne on käytössä esimerkiksi käyttäessäsi:
- Webmail-selainsähköpostia (HTTPS)
- FirstClass Go-matkapuhelinsovellusta (HTTPS)
- SSL-suojausta sähköpostiprotokollien SMTP, POP3 ja IMAP4 kanssa
- Apache-palvelimen phpMyAdmin sovellusta
- FirstClass Web Services API-rajapintaa (HTTPS)

41015_73611_0.png

Aumanet on käyttänyt jo vuodesta 2013 lähtien SHA-2 tason varmennetta. Kannattaa huomioida, että esimerkiksi Googlen Chrome-selain on siirtynyt syksyllä 2014 julkaistusta versiosta 39 lähtien huomioimaan SHA-2 tason varmenteen puuttumisen erilaisilla URL-kentässä näkyvillä ikoneilla (http://www.symantec.com/connect/blogs/google-s-sha-1-deprecation-plan-chrome). Vuoden 2017 alusta Google tulee vaatimaan kaikilta SSL-suojatuilta sivustoilta SHA-2 tason varmennetta. Microsoft on tässä muutoksessa myös omalta taholtaan mukana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näin tulevat toimimaan näiden lisäksi myös muut alan toimijat.

Käyttäjien tietoturvan näkökulmasta tämä on hyvä asia!

Auranmaan aluetietoverkko Oy - Aumanet